Kişisel Robotunuz Yakında Hazır

insan robot etkilesimde yeni cag
Brown Üniversitesi, Providence, ABD'den bilim adamları sözsüz komutlara, yani insan jestleriyle verilen emirlere itaat eden robot geliştirdiler. Düşünün bir kez: kişisel robotunuza emirleri veriyor, sonra oturup keyfinize bakıyorsunuz; robotun sizi doğru anladığından kuşkunuz yok.

Bugüne dek, otonom, herşeyi yapabilen bir robot bilimkurgu romanlarında varolabildi. Brown robotik ekibinin öncülüğündeki ekibin çalışmasını önemli kılan da bu: Grup, birbirinden farklı ortamlarda insandan sözsüz emir alabilen robot yapımının mümkün olduğunu gösterdi; ister içerde, ister dışarıda, karanlıkta veya aydınlıkta, robot el ve kol hareketlerinizi, jestlerinizi doğru yorumlayabiliyor.

"Robotun sizi belli bir mesafeden izleyeceği ve özel bir giysi giymeksizin, her ortamda işleyen ve kontrol için geri bakmanızın gerekmediği ilginç bir sistem yarattık," diyor ekibin lideri ve Brown Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri'nden Asistan Profesör Chad Jenkins. Araştırma, US Defense Advanced Research Projects Agency, US Office of Naval Research tarafından desteklendi.

Jenkins projeyi 11-13 Mart 2009 tarihleri arasında San Diego, California'da düzenlenecek Robot-İnsan Etkileşimi konferansında sunacak.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diyabet İçin Kök Hücre - Hiperbarik Oksijen Tedavisi

Verimli Araziler Hızla Yok Oluyor

Soğuk Algınlığının Tedavisi Bulunacak mı?