Tanrı Yok, Hayatınızı Yaşayın

londra tanri yoktur ilani tasiyan cift katli otobus
İngiliz komedyen Ariane Sherine kamu taşıma araçlarında dini reklamlar görmekten sıkılmış ve bazı internet sitelerinin inanmayanları ebedi ateşle tehdit etmesiyse bardağı taşıran son damla olmuş.

Sherine, bunun üzerine bir deney yapmaya karar vermiş ve kendi cebinden, bir halk otobüsüne şöyle bir ilan vermiş (ing.):

Muhtemelen Tanrı diye bir şey yok. Üzülmeyi bırakın, hayatın tadını çıkarın.

Slogana bayılan ülkedeki ateistler kendi aralarında 140.000 sterlin daha toplayarak davaya katkıda bulunmuşlar. Biriken parayla Lobra'dan Glasgow'a dek bütün tren istasyonlarındaki billboardlarda  reklam yeri satın alınmış. Tabii, bu sloganın mantar gibi heryerde bitmesi ne gariptir ki ülkedeki dini grupları kızdırmış ve ülkenin reklam standartları kurumu olan ASA'ya "yanlış reklam" iddiasıyla şikayette bulunmuşlar.

Şimdi iki seçenekten birisi olabilir: ASA dini gruplardan Tanrı'nın varlığını kanıtlamalarını isteyebilir, ki bunu yapamamaları durumunda iş daha da karışabilir; ya da yanlış reklam iddiasını doğrudan inceleyecek ama uzmanlar slogandaki "muhtemelen" sözcüğünün işi bozacağını söylemekte, çünkü Tanrı'nın varlığı küçük bir olasılık da olsa kabul edilmiş.

Resim: Inspiration Room.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diyabet İçin Kök Hücre - Hiperbarik Oksijen Tedavisi

Verimli Araziler Hızla Yok Oluyor

Soğuk Algınlığının Tedavisi Bulunacak mı?