Pekin Adamı Yaşlandı

pekin adami homo erectus aniti
Yeni tarihlendirme metodu Pekin Adamı'nın daha önce tahmin edilenden yaklaşık 200.000 yıl daha yaşlı (ing.) olduğunu gösterdi. Buna göre, daha çok Pekin Adamı olarak bilinen Homo Erectus nisbeten yumuşak buzul çağına uyum sağlamayı başarmış.

Purdue Üniversitesi Dünya ve Atmosfer Bilimleri profesörü araştırmacı Daryl Granger bulduğu yöntem, Homo Erectus'un kalıntılarının bulunduğu Çin'in Zhoukoudian bölgesinin daha doğru tarihlendirilmesini sağladı. Site, 680.000-780.000 sene öncesine ait. Eski yöntemler sitenin 230.000-500.000 yıllık olduğunu göstermişti.

granger, yeni tarihlendirme spektrometresi
Granger, Nanjing Normal Üniversitesi ile beraber sitedeki dört taştan alet ve altı çökelti numunesinin analizini yaptı. Nature dergisine kapak olan çalışma, tarihlendirme için volkanik taşlara ihtiyaç duyan diğer yöntemlerin yerine, özellikle benzer taşların olmadığı yerlerin analizinde kullanılacak.

New York Üniversitesi, İnsanın Kökenlerini Araştırma Merkezi'nden yrd. prof. Susan C. Anton'a göre bu buluş, Pekin Adamı'nın bir şekilde soğuk çevreye adapte olduğunun kanıtı.

Homo Erectus'un insanın atası ve Afrika'dan Asya'ya ilk göçen tür olduğu kabul ediliyor. Tarihi kalıntılarsa 1920'lerde keşfedilmişti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diyabet İçin Kök Hücre - Hiperbarik Oksijen Tedavisi

Verimli Araziler Hızla Yok Oluyor

Soğuk Algınlığının Tedavisi Bulunacak mı?